De Club


Waar komt deze club vandaan?


Wel in het jaar 1969 waren er enkele personen die eens aan watersport wensten te beginnen en zij sloegen de handen in elkaar . Samen zouden zij de grondleggers zijn van wat uitgroeide tot het huidige waterski en jetski gebeuren in Olen.


Als voorzitter van de feitelijke vereniging voor watersport werd gekozen voor Jos Van Bael, deze zou echter maar voor een jaartje deze taak op zich nemen. Maar nu ze gestart zijn willen ze ook niet meer ophouden en Jules Thijs , de vriend van Jos Van Bael , zal de toorts overnemen en aan de opbouw verder werken. We zeggen en schrijven het jaar 1970.


Omstreeks 1976 was het dan de stap naar een deftige organisatie en werd er besloten van af te stappen van de benaming feitelijke vereniging en zouden zij een echte VZW in leven roepen.

Het kanaal werd ook breder gemaakt en op enkele jaren zou de club van de ene naar de andere kant van het kanaal verhuizen. De locatie aan de oude brugstructuur werd opgegeven en er werd een slibway aangelegd op de plaats waar nu de nieuwe brug van 2016 werd gebouwd.

Maar niet voor lang want door de verbreding van het kanaal moest deze gegraven slibway ook weer verdwijnen en zouden we uiteindelijk naar de andere oever van het kanaal verhuizen, naar Hoogbuul.Eerst met een kraantje op een vrachtwagenchassis om de boten te water te laten, aan de kaaimuur van de haven, en dan alle papieren en aanvragen in orde brengen om een hydraulische slibway te mogen bouwen in de nieuwe kanaaldijk. Hopen papierwerk.

Een clubhuisje werd opgetrokken in betonplaten aan de overzijde waar nu ongeveer de visclub zich bevind. En de leuke tijden konden aanbreken.Een waterskiclub in volle opbouw. Maar weer zou een tegenslag er voor zorgen dat de club zonder clubhuis kwam te zitten. Het betonplaten clubhuis zou door een brand vernield worden.

Doch ook hier zou de club zich weten uit te redden en net op dit moment kwam cafe “het zwart geweer” leeg te staan. De club zou dit huren en een uitbater aanstellen. De mooie jaren braken aan voor waterskiclub VVW Olen. De gronden rond het cafe dat omgedoopt werd tot “de Orient Hoeve” werden aangewend tot een camping. En zo wist de club zich een zekere welstand te verwerven en groeide zij uit tot een van de mooiste en welstellenste clubs in de provincie Antwerpen. Ook in deze periode zou de club op het sportieve vlak uitgroeien tot een topper. Zeker in het waterskiracen zouden zij uitblinken. Verschillende grote namen in deze sportdiscipline zouden hun opmars starten in Olen. Maar ook aan deze welstand zou een einde komen. Het cafe “ de Orient Hoeve “ werd te koop gesteld en het bestuur van waterskiclub VVW Olen zag het niet zitten om deze locatie te kopen. En zo moesten zij weerom verhuizen en ditmaal naar een minder prettige locatie. Aan de Kanaaldijk in een zeecontainer zouden zij twee seizoenen vertoeven vlak bij de slibway. Maar terug werden er plannen gesmeed want dit was geen oplossing. Er werd een stuk grond in pacht genomen van de Dienst der Scheepvaart en hier zouden zij een clubhuis neerzetten. Een chalet werd opgetrokken. En weerom zouden we aan de heropstanding werken. Terug zouden we groeien met vallen en opstaan. En na verschillende voorzitters, bijt de huidige voorzitter zich vast in dit project en wil terug van de vereniging een welvarend en leuke vereniging maken en werkt nog steeds aan de uitbouw en opbouw van deze leuke locatie. Samen met Peter Lievens wordt een pracht locatie uitgebouwd  waar iedereen welkom is. En waar het prettig vertoeven is.
Waar staat Waterskiclub VVW Olen thans voor?


Zij willen een mensvriendelijke, open sportclub beleid voeren .

Iedereen is welkom in en om het clubhuis. Ook richten zij manifestaties in welke voor alle personen toegankelijk zijn .


Het familiale aspect staat hoog in het vaandel en zal in deze zin ook naar voor gebracht worden.

Ook is hun betrachting om iedereen te laten kennis maken met het watersport gebeuren.

Daarom ook dat zij het jetski mee promoten, daar dit een prijsvriendelijke toepassing is in de watersport. Ook tonen zij aan dat het watersporten niet meer zo duur overkomt, zoals velen steeds denken.

De boten die nu verkocht worden zijn niet meer de gulzige tweetakt motoren, maar reeds de veel zuinigere viertakt en viercilindermotoren. Ook de prijskaartjes van de boten zijn flink gedaald en het voordeel van een polyester boot is dat hij lang zijn waarde behoudt.


Ook zet de club zich in om jongere te leren waterskiën en dit door cursussen aan te bieden aan schappelijke prijzen. Zelf hebben zij een degelijke instructrice die u alle knepen van het waterskiën kan bijbrengen.


Ook naar kleine bedrijven stellen we ons open om hen een gezellige namiddag aan het kanaal te bezorgen en hen te laten kennismaken met het watersporten.


Ook voor de kleinsten  stelt VVW Olen Haven Waterskiclub zich open, jaarlijks dragen zij er zorg voor dat ook de Goede Sint een bezoekje komt brengen voor alle kindjes uit de omgeving. Hij heeft een lief woordje en een snoepje voor hen.


Ook voor de groteren wordt er gezorgd, want een jaarlijks terugkerend rommelmarkt staat steeds op de agenda. En nog zoveel meer!


Zo wil je erbij horen geef ons een seintje, je ziet maar je hoeft echt nog geen vaartuig te bezitten om tot deze gezellige club toe te treden.


Laat ons zeggen  “ Zorg dat je erbij komt, bij de tofste club van Olen en omstreken” en kom mee genieten tijdens de heerlijke zomermaanden aan het Albertkanaal in Olen.

Copyright @ BOCAR All Rights Reserved